Hvad sker der med teatret i fremtiden?

Theatre for all agesTeatret er dynamisk og forandrer sig i takt med samfundet omkring det. Teatret er på samme tid en genspejling af samfundstendenser og med til at forme dem.

Nye genrer lokker nye ansigter til

Teaterkoncerter blomstrer op på flere og flere af landets teatre, og mange af dem har været store succeser. På Aalborg Teater har både ”Jeg er jo lige her” med Anne Linnets sange, ”En kort en lang” med ny musik af Martin Brygmann og ”Ein bisschen Frieden” med Melodi Grand Prix-numre været kæmpestore publikumssucceser, og ”Dig og mig for altid” med nyere dansk musik på Aarhus Teater har trukket mange nysgerrige folk til. ”Teaterkoncert Gasolin’” var også en stor succes, og af andre genrer kan ligeledes nævnes nycirkus, moderne dans og forskellige hybridgenrer. De nye genrer udfordrer publikum og skaber interesse hos grupper, der måske ikke besøgte teatret så ofte tidligere.

Teater for alle aldre

I fremtiden bliver det endnu vigtigere at lokke yngre teatergæster ind i de bløde sæder foran scenen, og derfor vil der komme øget fokus på teater for børn og unge. Det er nemlig den målgruppe, der typisk vil være tilbøjelig til at vælge biografmørket frem for teatret. Mere musik i teaterforestillingerne, gæsteoptrædener fra små, eksperimenterende teatergrupper og også egentlige koncerter med etablerede danske musikere er noget af det, vi vil se mere af i fremtiden. De nye teaterformer skal appellere til et bredere publikum og hjælpe med at rette op på de faldende besøgstal, som teatrene er vidne til i disse år.

Årskort trækker besøgende til

Teater Momentum på Fyn er et eksempel på, at en ordning med et årskort kan være en måde at få flere gæster på. Når man som besøgende først har købt et årskort, er hver teaterforestilling nemlig ”gratis”, og man skal blot vurdere, om man vil bruge sin tid på det, når man ikke skal betale hver gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *