Job på et teater

Job at a theaterGår man med en drøm om at arbejde på et teater, findes der mange andre muligheder end blot at blive skuespiller. Driften af et teater er kun mulig med et stort hold af forskellige mennesker med forskellige kompetencer. Her kan man læse mere om, hvilke veje som findes ind til teatret.

Teaterchef

Teaterchefen har det overordnede ansvar for teatrets drift. Han er derfor ansvarlig for både det øvrige personale, faciliteterne og økonomien. Sommetider er stillingen splittet op mellem flere personer, for eksempel en administrativ og en kunstnerisk leder, som varetager hver sit område.

Instruktør

Instruktøren er ansvarlig for det kunstneriske udtryk og kvaliteten. Han eller hun er med til at caste skuespillerne og skal sørge for, at der er den rette stemning i stykket, og at skuespillerne medvirker til at skabe det rette indtryk.

Dramatiker

Dramatikeren skriver de stykker, som opføres på teatret. Dramatikeren er dog sjældent ansat på teatret, men arbejder freelance og forsøger at sælge sit arbejde til flere teatre og forlag. Der kan også komme bestillingsopgaver på værker med bestemte temaer.

Skuespiller

Skuespillerne bærer de dramatiske værker og bringer dem til live på scenen. De kan suppleres af forskellige statister, dansere og sangere.

Teknikere

Der findes både lydteknikere, lysteknikere og sceneteknikere, og de hjælper alle med under selve forestillingen og sørger for, at alt forløber som det skal være.

Scenograf

Scenografen er ansvarlig for scenografien, hvilket er dekorationerne på scenen. Scenografen arbejder sammen med instruktøren og instruerer bagefter snedkere, skræddere og andre, som skal være med til at opbygge selve scenografien.

Regissør

Regissøren er ansvarlig for at skaffe rekvisitter til forestillingen og sørger for den tekniske koordinering af forestillingen.

Sufflør

Suffløren hjælper skuespillerne, hvis de glemmer deres replikker. I sådanne tilfælde giver suffløren et stikord, der får skuespilleren tilbage på sporet. Suffløren sidder oftest på forreste række og arbejder så ubemærket som muligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *