Her på siden finder man en lang række informationer om teatret i bred forstand. Teatret favner bredt og har udviklet sig og skiftet form mange gange undervejs i historien, og her kan man derfor blive klogere på alt lige fra teatrets historie til forskellige genrer og teaterstykker, der er kendt og elsket i hele verden.

Teatrets tilstand i dag

Det moderne teater får uden tvivl sin største konkurrence fra det store lærred. Der skyder flere og flere biografer op, mens teatrene har svært ved at tiltrække især det yngre publikum. Derfor tages der nye midler i brug, og nye og anderledes teaterformer som for eksempel teaterkoncerter har vist sig at være store succeser, der kan tiltrække et stort og bredt publikum.

Hvad kendetegner det moderne teater?

Lige siden teatrets begyndelse i det gamle Grækenland har det været en kunstform i bevægelse. Teatret afspejler menneskets hverdag, dets drømme og dets frygt. Det er en rejse ind i fantasien og en pause fra hverdagen, og det kan udtrykke alt lige fra satirisk samfundskritik til ren glæde og dyb bekymring. Teatret kan også være en inddragende og interaktiv oplevelse, hvor skuespillerne henvender sig til publikum og gør dem til medaktører, som former historien og gør den levende og uforudsigelig. Derfor ved man aldrig helt, hvad der venter en, når man tager plads i sit sæde i teatersalen.

God tur ind i teatrets verden

Nu er der kun tilbage at ønske en god rejse ind i teatrets forunderlige og interessante verden. Forhåbentlig forlader man siden med mere viden og ny inspiration. God fornøjelse.